Život s povoláním zdravotní sestra – poděkování za okamžitou pomoc

Původně jsem chtěla napsat krátce o tom, jak jsme v srpnu připravili pro naše členy a jejich rodinné příslušníky zájezd do Budapešti. Co všechno jsme tam viděli a jak jsme si to všichni užívali. Ale všechny tyto informace by se podobaly i vašim zážitkům z nových míst. My k tomu máme ovšem i zážitek, který dokazuje, že zdravotní sestra je připravena pomoci v každé situaci.

Ve Velké budapešťské tržnici náhle zkolabovala paní, která měla to štěstí, že se v blízkosti nacházela zkušená zdravotní sestra, naše členka Blanka Osladilová, která jí okamžitě bez zaváhání začala poskytovat první pomoc. Teprve až když viděla, že paní komunikuje a že péči o ni převzali další, rozhodla se odejít.

Domníváme se, že si za to zaslouží i tímto způsobem velké poděkování.

Přikládáme fotografii, která v daném okamžiku náhodně vznikla a dokazuje, že život s povoláním zdravotní sestra je u některých opravdu posláním.

Foto autorka

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.