Zlínská porada s vedením OS – 24. 3. 2022

Poslední porada vedení OS se zástupci odborových organizací se konala ve Zlínském kraji v pondělí 28. března.

Na úvod byli účastníci seznámeni se základními materiály pro sjezd OS a návrhy změn, o činnosti krajské rady se dozvěděli v podrobné zprávě, kterou přednesla předsedkyně krajské rady OS Zlínského kraje Marcela Holčáková. Seznámila přítomné s připravovanou koncepcí zdravotních služeb na území Zlínského kraje, informovala o vývoji dopadů reformy psychiatrických nemocnic a připravovaných změnách na krajských hygienických stanicích.

V diskusi zazněl požadavek na navýšení financí pro zaměstnance zařazené do přílohy č. 1 nařízení vlády o platech. Velká diskuse se vedla o zařazení ukrajinských zaměstnanců do práce ve zdravotnictví a v sociálních službách a zazněl jednotný požadavek na znalost českého jazyka, aprobační zkoušku a nostrifikaci dokumentů dokazujících vzdělání na Ukrajině. Další zástupci odborových organizací se zapojili do diskuse o tom, jak probíhá proces začleňování ukrajinských zaměstnanců na jejich pracovišti.

Aktuality 10. 12. 2022 / 9:48

Blahopřejeme Martině Hvozdenské

Zaměstnanci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně vybírali ve svých řadách osobnosti v anketě "Osobnosti nemocnic Zlínského kraje očima kolegyň a kolegů 2022".

Aktuality 16. 10. 2022 / 9:58

Zlínská krajská konference – 13. 10. 2022

Zlínská krajská konference jednala ve čtvrtek 13. října.

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:21

Zlínská KR – plnění programu OS

Zpráva zlínské krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.