Znovu jsme navrhli zvýšení platových tříd řidičů ZZS a změnu v zařazování praktických sester

Odborový svaz se dlouhodobě snaží prosadit zvýšení platových tříd řidičů vozidel zdravotnické záchranné služby. Tento měsíc jsme opět pokročili.

Ministerstvo práce a sociálních věcí částečně akceptovalo návrh odborů, aby byli řidiči vozidel zdravotnické záchranné služby zařazeni do 8. platových tříd.

Vypořádání připomínek ke katalogu prací, který tuto změnu může provést, se 9. října zúčastnili předsedkyně OS Dagmar Žitníková a prezident Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR MUDr. Marek Slabý.

Zástupci MPSV sdělili, že je shoda, aby se do katalogu prací přidala pro řidiče vozidel ZZS 8. platová třída.

MPSV také částečně vyřešilo připomínku odborů k zařazování praktických sester a existuje návrh, aby v katalogu byly praktické sestry zařazeny pouze ve dvou třídách. V případě, že praktická sestra pracuje v administrativě (v kartotékách), měla by být zařazena do 7. platové třídy. Všechny ostatní praktické sestry budou zařazeny v 9. platových třídách.

Nyní musí novelu katalogu schválit vláda, na svém programu má tento bod 23. října.

Aktuality 5. 11. 2022 / 22:15

Předdůchody schválené! Děkujeme kolegům záchranářům za urputnost

V pátek 4. listopadu 2022 byla ve III. čtení schválena novela zákona o důchodovém pojištění, která obsahuje zvláštní ustanovení o důchodovém věku zdravotnických záchranářů.

Aktuality 15. 10. 2022 / 16:46

Záchranáři o předdůchodech, příplatcích i kompetencích

Po více než roce se opět sjeli na jednání na jih Moravy zástupci odborových organizací působících na záchrankách po celé republice.

Aktuality 17. 8. 2022 / 18:58

Sekce zdravotnických záchranných služeb – plnění programu OS

Zpráva sekce zdravotnických záchranných služeb o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.