Zvýšení od 1. července se v sociálních službách týká platů i mezd!

Zvýšení platů a mezd v sociálních službách od 1. července probíhá celkem bez větších problémů. Přesto se občas na odborový svaz obrátí odboráři (a někdy i nečlenové odborů) pracující v neziskových organizacích nebo zařízeních, kde jsou zaměstnanci odměňováni mzdou. Jejich dotaz je stejný: „Má náš zaměstnavatel zvýšit mzdy i u nás?“

Odpověď zní: Ano!

Všechna zařízení sociálních služeb, která mají registraci a dostávají dotace, dostala nebo v nejbližších dnech dostanou finance na zvýšení platů a mezd svých zaměstnanců.

Vláda vyčlenila 1,16 mld. Kč na zvýšení platů a mezd zaměstnancům v sociálních službách. Tato částka byla pečlivě spočítána kraji, potvrzena zaměstnavateli a vztahuje se ke všem zaměstnancům, kteří v sociálních službách působí, a to bez ohledu na to, zda dostávají plat, nebo mzdu.

Prostřednictvím médií tuto informaci opakovaně veřejnosti sdělila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Potvrzují ji také dopisy, které obdrželi hejtmani, a dopis, který ministryně Marková zaslala předsedkyni Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky Dagmar Žitníkové k upřesnění, že se mají finanční prostředky z těchto dotací použít na zvýšení platů a mezd – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.