Zvýšení platů a sjednocení odměňování požaduje spolu s OS i poslankyně Hnyková

Zvýšení platových tarifů ve zdravotnictví a sociálních službách o 10 % a sjednocení tohoto odměňování pod systém platů požaduje spolu s Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR také poslankyně Jana Hnyková (Úsvit). Před svým zvolením do Poslanecké sněmovny léta působila ve výkonné radě odborového svazu, v krajské radě Libereckého kraje a ve své domovské odborové organizaci v Domově důchodců Velké Hamry.

Ve své ústní interpelaci dne 26. května požadovala, aby stát zvýšil platby za státní pojištěnce tak, aby bylo finančně zajištěno zvýšení tarifů a základních mezd pro zaměstnance nemocnic. Zároveň požadovala sjednocení systému odměňování tak, aby všichni zaměstnanci nemocnic, jejichž péče je hrazena převážně z veřejného zdravotního pojištění, bez ohledu na právní formu nemocnice dostávali plat. Ten je například u zdravotních sester o cca 6000 Kč vyšší než mzda za srovnatelnou práci.

Jana Hnyková zároveň požadovala zvýšení platů v sociálních službách.

Odpovědi ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové a premiéra Bohuslava Sobotky viz níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...