Zvýšení platů a sjednocení odměňování požaduje spolu s OS i poslankyně Hnyková

Zvýšení platových tarifů ve zdravotnictví a sociálních službách o 10 % a sjednocení tohoto odměňování pod systém platů požaduje spolu s Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR také poslankyně Jana Hnyková (Úsvit). Před svým zvolením do Poslanecké sněmovny léta působila ve výkonné radě odborového svazu, v krajské radě Libereckého kraje a ve své domovské odborové organizaci v Domově důchodců Velké Hamry.

Ve své ústní interpelaci dne 26. května požadovala, aby stát zvýšil platby za státní pojištěnce tak, aby bylo finančně zajištěno zvýšení tarifů a základních mezd pro zaměstnance nemocnic. Zároveň požadovala sjednocení systému odměňování tak, aby všichni zaměstnanci nemocnic, jejichž péče je hrazena převážně z veřejného zdravotního pojištění, bez ohledu na právní formu nemocnice dostávali plat. Ten je například u zdravotních sester o cca 6000 Kč vyšší než mzda za srovnatelnou práci.

Jana Hnyková zároveň požadovala zvýšení platů v sociálních službách.

Odpovědi ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové a premiéra Bohuslava Sobotky viz níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj