Krizový štáb nemocnic znovu napsal premiérovi Rusnokovi kvůli úhradové vyhlášce

Kvůli každým dnem se vyhrocující situaci v nemocnicích se krizový štáb nemocnic v úterý 1. října znovu obrátil otevřeným dopisem na premiéra Jiřího Rusnoka s žádostí o řešení. Za zarážející považuje, že ministr zdravotnictví Martin Holcát nedostal ve vládě podporu ke zmírnění dopadů současné restriktivní úhradové vyhlášky.

Nesouhlasí s názorem ministryně spravedlnosti a předsedkyně Legislativní rady vlády Marie Benešové, že letos není možné vydat novou úhradovou vyhlášku.

Za doslaova šokující označuje názor jednoho ze členů vlády, že není jiné cesty, než aby některé nemocnice, kterých máme stejně hodně, zkrachovaly.

Dopis premiérovi Rusnokovi, dopis ministryni Benešové a tiskové prohlášení krizového štábu z 26. 9. 2013 viz níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.