Naše činnost – stručné ohlédnutí

Rubrika heslovitě informuje o akcích odborového svazu, o vyjednávání a dalších činnostech předsedkyně a místopředsedů OS, o práci sekcí a dalších aktivitách odborového svazu, jeho představitelů a jeho orgánů.

Články

Aktuality 13. 5. 2021 / 16:28

Duben 2021

29. dubna * V 15 hodin na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví. Zúčastnilo se celé vedení odborového svazu. 15. dubna * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s novým náměstkem ministra zdravotnictví Vlastimilem Vajdákem k projednání spolupráce. 14. dubna * Jednala dozorčí rada odborového svazu. 12. dubna * Konalo se zasedání 158. Plenární schůze RHSD ČR, a to opět formou videokonference. Jednání se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková. 13. dubna * Formou on-line jednala výkonná rada odborového svazu.

Aktuality / 16:11

Květen 2021

11. května * Konalo se on-line jednání výkonné rady OS. 5. května * Jednala dozorčí rada OS, zúčastnili se předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně Jana Hnyková a místopředseda Lubomír Francl. 4. května * Jednání o financování Státního zdravotního ústavu a zdravotních ústavů se konalo za přítomnosti hlavní hygieničky Pavly Svrčinové, ředitelů jednotlivých ústavů a zástupců odborového svazu. Za OS se zúčastnily předsedkyně Dagmar Žitníková, místopředsedkyně Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení Ivana Břeňková.

Aktuality 30. 4. 2021 / 20:36

Březen 2021

25. března * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s premiérem Andrejem Babišem kvůli situaci ve zdravotnictví a odměnám pro záchranáře a další pracovníky ve zdravotnictví, včetně hygienické služby. Premiér po jednání sdělil, že podporuje odměny pro zdravotnické pracovníky zdravotnických záchranných služeb ve výši 120 000 Kč. 21. března * Uskutečnila se porada k poslanecké novele zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb., na níž se vyjasňovaly připomínky odborového svazu. Zúčastnila se předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková a členové výkonné rady OS Marcela Holčáková a Tomáš Havlásek. 16. března * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s místopředsedkyní Janou Hnykovou jednaly s ministrem zdravotnictví Janem Blatným o kompenzační vyhlášce a odměnách pro záchranáře. Na jednání se řešily také finance na odměny pro zaměstnance hygienické služby a financování Systému psychosociální intervenční služby (SPIS). 9. března * Konalo se pravidelné jednání výkonné rady OS, i tentokrát formou on-line.

Aktuality 29. 3. 2021 / 21:38

Únor 2021

22. února * Formou on-line jednala trripartita, zúčastnila se předsedkyně OS Dagmar Žitníková. * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s náměstkyní ministra zdravotnictví Ing. Pavlou Seilerovou, aby prodiskutovaly návrh OS na mimořádné odměny pro zdravotníky formou poukazů na lázeňskou a rehabilitační péči. 18. února * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou, aby projednaly připravované odměny pro zaměstnance v sociálních službách. 16. února * Jednala výkonná rada OS, opět formou on-line. 3. února * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s předsedou LOK-SČL Martinem Engelem sešli s ministrem zdravotnictví Janem Blatným v záležitosti odměn za probíhající pandemii COVID-19. Dalším bodem byly úhrady za poskytovanou zdravotní péči. Jednání se zúčastnil také předseda Asociace českých a moravských nemocnic Eduard Sohlich, a to formou vzdáleného přístupu. 1. února * Formou on-line se konalo mimořádné jednání tripartity o možné kompenzaci zaměstnancům v případě karantény nebo infekční nemoci. Jednání, které bylo velmi vypjaté, se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Aktuality / 20:42

Leden 2021

28. ledna * MPSV svolalo další on-line poradu, za OS se účastnily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková. 27. ledna * Mimořádného jednání tripartity o otázce tendru na výstavbu dalšího bloku Jaderné elektrárny Dukovany se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková. 19. ledna * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková se zúčastnily další on-line videokonference se zástupci MPSV za účasti zástupců Ministerstva zdravotnictví. 13. ledna * Videokonference s MPSV se zúčastnila i zástupkyně Ministerstva zdravotnictví. Za OS se zúčastnily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková. 12. ledna * Formou on-line jednala výkonná rada odborového svazu. 11. ledna * Předsedkyně Dagmar Žitníková, ministryně Jana Maláčová a prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Jiří Horecký podepsali společný dopis, ve kterém vyzvali ke zvýšení o 10 % v nenárokové složce platu pro zaměstnance, kteří jsou odměňováni podle tabulky č. 1 a letos jim nebyly zvýšeny tarify. 8. ledna * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s premiérem Andrejem Babišem kvůli projednání aktuální situace ve zdravotnictví. 7. ledna * Na on-line konferenci MPSV a Ministerstva zdravotnictví se jednalo o návrhu plánu očkování. 6. ledna * MPSV uskutečnilo on-line poradu o strategii očkování v ČR a antigenním testování v sociálních službách. Za OS se zúčastnily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková.

Aktuality / 20:30

Prosinec 2020

16. prosince * On-line setkání s ministryní Maláčovou a dalšími zaměstnanci MPSV se zúčastnila i hlavní hygienička Jarmila Rážová. Za OS se zúčastnily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková. 14. prosince * On-line chůze tripartity se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková. 10. prosince * Dalšího on-line jednání pořádaného ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková. 8. prosince * Formou on-line jednala výkonná rada OS. 3. prosince * Jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví. Jednání se zúčastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková. Formou on-line se jednání zúčastnil i místopředseda Lubomír Francl. Jednání řídila vedoucí pracovního týmu a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality / 20:19

Listopad 2020

24. listopadu * Formou videokonference se konalo společné jednání výkonné a dozorčí rady odborového svazu. 18. listopadu * Konala se videokonference s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou. Reakce zaměstnanců na plošné testování za OS sdělily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková. 13. listopadu * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s předsedou LOK-SČL Martinem Engelem sešli s ministrem Janem Blatným, aby projednali spolupráci odborů a ministra. 11. listopadu * Videokonference s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou se zúčastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Jana Hnyková. 4. listopadu * Videokonference s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou se zúčastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Jana Hnyková. 2. listopadu * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání pléna tripartity.

Aktuality / 20:04

Říjen 2020

29. října * Na videokonferenci s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou se řešila ochrana klientů a zaměstnanců, za OS se zúčastnily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková. 22. října * Videokonference s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou se věnovala aktuální situaci v sociálních službách. 16. října * Večer se konala videokonference s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou k možnostem zastavení šíření nákazy onemocnění COVID-19 v pobytových zařízeních sociálních služeb. Jednání se účastnili přední čeští epidemiologové a za OS předsedkyně Dagmar Žitníková. 13. října * Formou videokonference jednala výkonná rada odborového svazu. 12. října * Formou videokonference jednala tripartita. Zúčastnila se předsedkyně OS Dagmar Žitníková. 8. října * Formou videokonference se uskutečnilo jednání s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou, zúčastnily se předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Jana Hnyková. 5. října * Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s předsedou LOK-SČL Martinem Engelem sešli s novým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou kvůli návrhu odborů na změny v úhradové vyhlášce a navýšení platů a mezd od 1. ledna 2021.