OS dál prosazuje zvýšení tarifů v sociálních službách. Vláda chce odklad

Velmi krátké jednání místopředsedkyně Ivany Břeňkové s náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Ing. Davidem Kafkou se uskutečnilo ve čtvrtek 24. ledna. Tématem byl jediný bod, a to osud návrhu nařízení vlády ke zvýšení platových tarifů zaměstnanců v sociálních službách.

Jak již odborový svaz informoval, vláda na svém prosincovém jednání přerušila projednání tohoto bodu a materiál se vrátil zpět na MPSV k přepracování. Materiál měl být podle původních informací předložen vládě v únoru s určitými, pro odborový svaz zásadními změnami. Tyto změny se měly týkat rozsahu profesí zaměstnanců, kterým by mělo být zvýšení platových tarifů přiznáno.

Odborový svaz obdržel informaci, že nařízení vlády je v plánu práce vlády až na měsíc srpen!

Odsunutí termínu neodpovídá dohodám mezi Ministerstvem práce a sociálních věcí a Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR. Odborový svaz bude žádat jednání s ministryní práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou, a to jak kvůli zvýšení platů v sociálních službách, tak kvůli finančnímu krytí.

Aktuality 18. 10. 2024 / 13:17

Odbory chtějí s vládou neprodleně znovu jednat o platových tarifech

Odbory žádají, aby vláda neprodleně znovu zahájila jednání o platech zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy.

Aktuality 16. 10. 2024 / 20:38

Tisková konference odborů a lékařů po jednání s ministrem Válkem

S tím, jak vláda plní prosincovou dohodu a jak dopadlo jednání v úterý 15. října, seznámili ve středu 16. října v Praze na tiskové konferenci představitelé zdravotnických a lékařských odborů a České lékařské komory.

Aktuality 3. 10. 2024 / 21:54

Zvýšení tarifů o 1400 Kč schváleno, plnění dohody dál řešíme

Ve čtvrtek 3. října se k jednání o navýšení platových tarifů sešli zástupci vlády, zástupci odborových svazů veřejných služeb a státní správy, předseda ČMKOS Josef Středula a místopředseda ČMKOS Jiří Vaňásek.