OS trvá na dodržení slibů a vyplacení 2,1 mld. kompenzací nemocnicím za zrušené poplatky

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR je velmi znepokojen odložením projednání kompenzace zrušených hospitalizačních poplatků nemocnicím.

Vládní rozhodnutí přerušit projednání novel zákonů, které měly nemocnicím kompenzovat 2,1 mld., je pro odborový svaz v kontextu dosud vedených jednání a informací podaných členům vlády naprosto nepochopitelný. Ve všech souvislostech odborový svaz opět připomíná, že situace ve zdravotnictví je kritická, nejméně jedna třetina českých nemocnic je na pokraji ekonomického krachu. Pacienti a zaměstnanci se stávají rukojmími politických rozhodnutí.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR důrazně varuje před unáhlenými a neadekvátními závěry a neplněním daných příslibů. Připomíná, že závazek kompenzace zrušených hospitalizačních poplatků je součástí koaliční smlouvy.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR trvá na dodržování daných slibů.

2. dubna 2014

Bc. Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR

Aktuality 22. 2. 2024 / 15:25

Práva odborových organizací

Práva odborových organizací upravuje zákoník práce, a to v paragrafech 276 až 299 zákoníku práce. Jde o právo na informace, projednání, spolurozhodování, kontroly, na kolektivní vyjednávání a kontroly nad stavem BOZP.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:40

Výpověď bez udání důvodu? Pro odbory NEPŘIJATELNÉ!

Naše vláda má „výborné“ poradce. Jejich návrhy na nás denně vypadávají z médií. Leckoho překvapí a zaskočí. Ovšem pro odboráře, kteří mají paměť, se nejedná o nic nového.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:29

Petice proti vyhazovu z práce bez udání důvodu

Vláda dostala doporučení od svých „odborníků“, jak zpružnit český trh práce. Neoliberální ekonomové ohánějící se demokracií nás chtějí vrátit víc než o sto let zpátky. Doporučují uzákonit výpověď bez udání důvodů.