OS veřejných služeb dál usilují o zvýšení platových tarifů

Odborové svazy veřejných služeb dál usilují o zvýšení platových tarifů, a proto se 31. ledna sešli jejich zástupci, aby řešili další společný postup. Na jednání sdělili účastníci informace k vládou avizovanému zvýšení platů formou nenárokových složek ve veřejných službách. Informace byly tristní. V mnoha veřejných službách a státní službě nejenže nedošlo k navýšení platů, ale naopak se platy propadly či se chystá propouštění zaměstnanců. Při loňské, předloňské a předpokládané letošní inflaci je propad příjmů části zaměstnanců více než 20 procent. O situaci ve zdravotnictví a sociálních službách podali informace předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředseda Lubomír Francl. Přítomní odboráři se proto dohodli, že znovu požádají premiéra Petra Fialu o svolání jednání za účasti všech koaličních partnerů.

Dopis premiérovi Fialovi najdete ZDE.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:55

EPSU podpořila demonstraci, poté apelovala na premiéra Fialu

Výkonný výbor EPSU na svém on-line jednání 16. května projednával kongres EPSU, volby do Evropského parlamentu a také podporu připravované demonstraci v Praze.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 14. 6. 2024 / 12:10

ČMKOS vyráží do regionů

Zástupci ČMKOS a odboroví právníci i letos vyrazí do regionů, aby na setkáních s občany informovali o významu odborů a výhodách členství.