OS vítá rozhodnutí o odvolání ředitele pražské záchranky Zdeňka Schwarze

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR vítá rozhodnutí Rady hlavního města Prahy o odvolání MUDr. Zdeňka Schwarze z funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Odborový svaz připomíná, že vážné problémy na pražské záchrance řešila odborová organizace i odborový svaz již od loňského května. V organizaci je porušován zákoník práce, vedení záchranky odmítá vést sociální dialog, chování ředitele vůči zaměstnancům je zcela nepřijatelné, a to vše vede k velmi stresující atmosféře na pracovišti.

Ze všech výše uvedených důvodů je odborová organizace pražských záchranářů od 29. ledna 2015 ve stávkové pohotovosti.

V úterý 12. května pražské záchranáře podpořil vyhlášením stávkové pohotovosti celý Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR.

Odborový svaz má podporu také ostatních odborových svazů sdružených v Českomoravské konfederaci odborových svazů.

Odborový svaz vítá, že představitelé Prahy uznali, že situace na záchrance byla nadále neudržitelná, protože kvůli chování ředitele lidé pracují ve velkém stresu, záchranka má nedostatek zaměstnanců. Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy je také jednoznačně krokem k personální stabilizaci a zabrání tomu, aby zkušení a kvalifikovaní profesionálové ze záchranky odešli. Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy jednoznačně přispěje ke zklidnění situace a vytvoření standardních pracovních podmínek.

Odborový svaz je přesvědčen, že nový ředitel bude dbát na dodržování zákoníku práce i kolektivní smlouvy a povede se zástupci zaměstnanců sociální dialog.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.