Povodně 2013 – postiženým kolegyním a kolegům pomůžeme!

Vážené kolegyně a kolegové,

v lidském životě jsou chvíle dobré, ale také chvíle zlé. Letos se bohužel zopakovala situace z roku 1997 a 2002. Stejně jako tenkrát tu máme ničivé povodně a záplavy.

Odborový svaz je přítelem v nouzi a je vždy připraven pomoci. Nejinak tomu bude i letos. Organizaci pomoci už umíme. Finanční pomoc vám přijde po sečtení škod. Žádost o poskytnutí finančního daru, pokyny k žádosti a formulář potvrzení o členství v odborovém svazu a řádném uhrazení členských příspěvků najdete níže jako soubory ke stažení.

Níže jako soubory ke stažení přikládáme také informace týkající se na pracovněprávních záležitostí a situací, které vznikají v souvislosti s povodněmi a záplavami.

Informace o pomoci státu najdete na http://www.mpsv.cz/cs/15405

Milé kolegyně, milí kolegové, svaz je tu pro vás, neopustí vás a můžete se na něho spolehnout.

Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.