Předsedkyně Žitníková na tripartitě požadovala zrušení pásmového odměňování

Na programu jednání tripartity v pondělí 30. června byly jak ekonomické otázky, tak oblast veřejné správy. Tripartita byla seznámena s návrhem vládní surovinové a energetické koncepce, která má zajistit ekonomický růst, snížení nezaměstnanosti a druhotně zvýšení platů. Odbory plán uvítaly, ale jejich zásadní připomínky byly, že materiál je obecný a není provázán na všechny resorty.

Další bod se týkal služebního zákona a doprovodných novel dalších zákonů. V kontextu návrhů na změny v zákoníku práce vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková s požadavkem, aby nebylo možné využívat pro zaměstnance zdravotnických zařízení pásmové odměňování. Předsedkyně Žitníková současně zdůraznila, že je nutné, aby vláda na zvýšení platů uvolnila dostatek financí, a připomněla, že odbory požadují zvyšovat platy prostřednictvím zvýšených tarifů. Za velmi důležité považuje odborový svaz zrušení pásmového odměňování ještě letos.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.