Zaměstnavatelé, odbory a zástupci pacientů společně proti likvidaci nemocnic v regionech

V úterý 18. září se sešli zástupci zaměstnanců, zaměstnavatelů a pacientů, aby projednali kritickou situaci ve zdravotnictví, především ohrožení příští existence nemocnic v regionech.

Zástupci Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Národní rady osob se zdravotním postižením, Svazu pacientů, Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů a Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR shodně konstatovali, že připravované kroky Ministerstva zdravotnictví a vlády významným způsobem poškodí pacienty a zaměstnance. Ministerstvem zdravotnictví a zdravotními pojišťovnami uzavřená memoranda a vládou schválená nařízení zdevastují síť nemocnic, způsobí nedostupnost péče a propouštění zaměstnanců.

Asociace nemocnic, pacientské organizace i zdravotnické odbory se dohodly, že proti rušení nemocnic budou vystupovat společně. Kampaň za záchranu nemocnic v regionech, jejichž nezbytnost a nezastupitelnost dokazují i současné metanolové tragédie, odstartuje první společná tisková konference, která se uskuteční v úterý 25. září pět minut po dvanácté v pražském Hotelu Olšanka.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.