Ve středu 11. prosince předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková vystoupila na jednání Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny. Přednesené stanovisko se týkalo sociálních služeb, konkrétně nedostatečné výše dotací pro poskytovatele a ostudného ohodnocení zaměstnanců v sociálních službách.

Žitníková požádala poslance, aby podali v Poslanecké sněmovně pozměňovací návrh, kterým se zvýší dotace poskytovatelům na částku 8,5 mld., přičemž částka nad 6,9 mld. by měla jít na zvýšení platů zaměstnanců (na 6,9 mld. požadují zvýšit dotace zaměstnavatelé).

Aktuality 15. 7. 2024 / 19:23

Tzv. dobrovolné kompetence zdravotnických záchranářů v ČR

Časy se mění a roste poptávka po vyšších kompetencích zdravotnických záchranářů. Ovšem změny musí nejprve nastat v legislativě a teprve potom se mohou zavádět v praxi a ne opačně.

Aktuality 14. 7. 2024 / 21:04

iWorCon pro zlepšení podmínek zaměstnanců v sociálních službách

EPSU, výbor sektorového sociálního dialogu pro sociální služby (EPSU HSS) a Federace evropských sociálních partnerů (FESE) se zasadily o projekt pro zaměstnance v sociálních službách pod názvem iWorCon.

Aktuality 12. 7. 2024 / 14:43

Změny u DPP a DPČ od 1. 7. 2024

Oblast dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, tj. dohody o provedení práce (DPP) a dohody o pracovní činnosti (DPČ), zasáhla od konce roku 2023 řada zásadních změn.