Dagmar Žitníková jednala s Andrejem Babišem

V pondělí 9. prosince jednala předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková s předsedou Politického hnutí ANO Andrejem Babišem. Předsedkyně informovala o krizi ve zdravotnictví a žádala předsedu ANO, aby ve spolupráci s předpokládanými koaličními partnery urychleně řešili nedostatek financí, který přímo ohrožuje fungování nemocnic a sociálních služeb.

Aktuality 22. 2. 2024 / 15:25

Práva odborových organizací

Práva odborových organizací upravuje zákoník práce, a to v paragrafech 276 až 299 zákoníku práce. Jde o právo na informace, projednání, spolurozhodování, kontroly, na kolektivní vyjednávání a kontroly nad stavem BOZP.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:40

Výpověď bez udání důvodu? Pro odbory NEPŘIJATELNÉ!

Naše vláda má „výborné“ poradce. Jejich návrhy na nás denně vypadávají z médií. Leckoho překvapí a zaskočí. Ovšem pro odboráře, kteří mají paměť, se nejedná o nic nového.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:29

Petice proti vyhazovu z práce bez udání důvodu

Vláda dostala doporučení od svých „odborníků“, jak zpružnit český trh práce. Neoliberální ekonomové ohánějící se demokracií nás chtějí vrátit víc než o sto let zpátky. Doporučují uzákonit výpověď bez udání důvodů.