Jednání s hejtmanem Bernardem o stávkové pohotovosti v Rokycanské nemocnici

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se ve čtvrtek 10. května spolu s předsedou odborové organizace Rokycanské nemocnice a. s. Františkem Kunešem zúčastnily jednání s hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem (ČSSD). Jednání se zúčastnila také radní pro zdravotnictví Milena Stárková (ČSSD).

Strany si vysvětlily postoje ke stávkové pohotovosti, předseda Kuneš jménem své odborové organizace požaduje i pro nejméně placené kategorie dělnických povolání a některých THP navýšení základních mezd o 10 % tak, jak bylo dojednání na národní úrovni s předchozí vládou.

Hejtman nebude do jednání se zprostředkovatelem a do průběhu stávkové pohotovosti zasahovat, bude respektovat rozhodnutí zprostředkovatele.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.