Na konferenci o azylovém bydlení seznámila Žitníková s odměňováním zaměstnanců

Odborový svaz pravidelně každoročně pořádá významné konference, na které zve vystupující z řad zaměstnavatelů a dalších partnerů z České republiky i ze zahraničí. Zástupci svazu jsou naopak zváni na konference zaměstnavatelů a jiných subjektů. V posledních dnech se konalo několik významných akcí, kterých se zástupci svazu zúčastnili.

Jednou z nich byla v pátek 27. 9. 2016 v Praze konference Změny v azylovém bydlení, kterou pořádala sekce azylových domů Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. S příspěvkem na téma platů a mezd v sociálních službách na konferenci vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

V prezentaci se věnovala odměňování zaměstnanců v ekonomických souvislostech, představila schválené nařízení vlády, kterým se zvýšily tarifní platové tabulky, informovala o návrhu na zvýšení minimální mzdy a jednotlivých úrovní zaručené mzdy.

Závěrem přítomným představila memorandum, které uzavřel Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Prezentaci viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.