Na mítinku v Sušici šlo nejen o zdejší, ale také o další malé nemocnice

Ve čtvrtek 19. července v 17 hodin se na sušickém náměstí konal veřejný mítink na podporu dalšího fungování Nemocnice Sušice. Mítink měl ovšem i nadregionální rozměr. V souvislosti s akcemi na záchranu Nemocnice Sušice se organizátoři petice a akcí dostali k systémovým problémům českého zdravotnictví.

Mítink v Sušici měl upozornit na problémy regionálních nemocnic a podpořit Petici za záchranu a obnovu provozu Nemocnice Sušice o. p. s. a dalších malých nemocnic http://peticenemocnicesusice.cz/

Na sušickém náměstí se navzdory vedru sešly stovky lidí, kteří si vyslechli názory mnoha řečníků na současnou situaci ve zdravotnictví a stav nemocnice.

Mítink zahájil neúnavný podporovatel zachování nemocnice Vladimír Říha, který úvodem shrnul historii nemocnice a všechny aktivity petičního výboru a dalších nadšenců.

Obnovení rozsahu poskytované zdravotní péče a snahy svých kolegů přijeli podpořit zástupci zaměstnanců z Podřipské nemocnice v Roudnici nad Labem a MUDr. Oldřich Krajník, primář roudnické nemocnice, připomněl jejich snahu za zachování Podřipské nemocnice.

Za Plzeňský kraj vystoupila radní Milena Stárková, která ze Sušice pochází a chce, aby nemocnice fungovala co nejlépe.

Za odbory vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková s připomenutím aktivit svazu za zachování malých nemocnic. Akci svou účastí podpořil také místopředseda OS Lubomír Francl a Miloslav Toušek.

Další vystupující z řad současných a bývalých zaměstnanců hovořili o nutnosti myslet na pacienty a zabezpečit jim kvalitní a dostupnou péči.

Ve druhé polovině mítinku akci svým vystoupením podpořil zpěvák, kytarista a skladatel Martin Maxa, který se dlouhodobě angažuje za zachování malých nemocnic.

Záznam z mítinku můžete shlédnout na https://www.youtube.com/watch?v=22lKYYlvrsM

Foto Lubomír Francl

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:37

Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace FN Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení.

Aktuality 15. 3. 2024 / 13:01

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.

Aktuality 15. 3. 2024 / 11:59

Krajská zdravotní komunikuje se zaměstnanci i v době krize

Koncem února všechny zaměstnance Krajské zdravotní, a. s., zaskočila informace o zásahu policie. Policie šetří kauzu údajné manipulace s veřejnými zakázkami.