Polská Wisla „hostila“ odboráře ze vsetínských sociálních služeb

Ve dnech 31. května až 2. června 2024 odborová organizace Sociální služby Vsetín uspořádala zájezd do polského města Wisla v malebné oblasti Beskyd. Počáteční prognóza počasí slibovala deštivý víkend. Předpověď počasí neodradila účastníky zájezdu a pod heslem „jaké si to uděláme, takový výlet bude“ vyrazili v pátek za hranice České republiky.

Ubytování v penzionu Beskidy s pochoutkami polské kuchyně přispělo k dobré atmosféře, která pokračovala návštěvou aquaparku Tropikána v hotelu Gołębiewski. Milovníci bazénů, vířivek a jiných vodních atrakcí měli možnost vyžití jak ve vnitřních, tak venkovních prostorách aquaparku. Slunění v bazénech na střeše hotelu s výhledem na Beskydy bylo neopakovatelným zážitkem.

Také byl prostor pro návštěvu centra městečka Wisla a průzkum tradičního zboží místní oblasti. Milovníky přírody zase zlákalo okolí k výšlapům po turistických trasách a blízkost vodní nádrže.

Jeden den zájezdu byl věnován návštěvě prezidentského sídla vzdáleného pouze 6 km od ubytování a Čantoryji, nejoblíbenějšímu vrcholu Slezských Beskyd. Nejmodernější sedačková lanovka z Ústroně přinesla neopakovatelné výhledy na okolní krajinu a těm nejvytrvalejším pohled na vrcholky Beskyd z nedaleko vzdálené rozhledny.

Předpokládaný deštivý víkend se proměnil v pár kapek prokládaných sluncem a zejména dobrou náladou všech zúčastněných. Domů se nechtělo, polská kuchyně chutnala, krásy okolí lákaly a vydařenou akci potvrdily i návrhy na další společné cestování odborářů, které zazněly ještě před návratem domů.

Aktuality 4. 6. 2024 / 11:40

Odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň navštívili německý Legoland

V sobotu 18. května 2024 v brzkých ranních hodinách se odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň spolu s rodinnými příslušníky vydali patrovým autobusem do německého zábavního parku Legoland.

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:37

Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace FN Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení.

Aktuality 15. 3. 2024 / 13:01

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.