O nemocnici v Orlové dál bojujeme. Snad zdravý rozum zvítězí!

Všichni zaměstnanci se bouří, nesouhlasí s tím, že by byla naše nemocnice zrušena. Je to zlovůle kraje a kanibalismus okolních nemocnic, protože jsou to právě okolní nemocnice, kterým chybí lékaři a sestry. Stále dokola opakujeme své argumenty, že jsme plně funkční, že jsme personálně vybaveni. A to že jsme v dluhu? Které nemocnice nejsou? To je systémová chyba, za kterou my nemůžeme.

Máme velkou spádovou oblast, takže kam občané půjdou? Když odejdou lékaři, tak nebudou zajištěny ani ambulance? Takže sliby, že občané budou mít zajištěno chirurgické, interní a ortopedické ošetření, zůstanou jen sliby.

Před 170 účastníky sjezdu OSZSP ČR pan premiér Babiš pronesl, cituji: „Ředitelé mají chodit v předklonu, když mají lékaře a sestry.“ Náš pan ředitel v předklonu nechodí, ba naopak nám definitivně sděluje, že musíme jít pracovat do nemocnice v Karviné.

Rozhodnutím kraje však přijdeme o lékaře a většinu zdravotnického personálu, protože, jak sami sdělili, tak jim nikdo nebude nařizovat, kde mají pracovat, oni si  pracoviště zvolí sami. Myslíme si, že zrušení orlovské nemocnice přinese jen krach obou nemocnic.

Naši nemocnici nedáme a budeme o ni bojovat, stále pevně věříme, že zvítězí zdravý rozum. Nad čím? Třeba nad kanibalismem, zlovůlí atd.

Kdopak bude z tohoto rozhodnutí profitovat? A je to fér?

Aktuality 17. 4. 2024 / 22:03

Ve veřejném zdravotním pojištění hrozí velmi nebezpečné změny

Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění přináší na první pohled zajímavé, ale ve skutečnosti velmi nebezpečné změny.

Aktuality 17. 4. 2024 / 18:14

Někteří kolegové bohužel vidí jen zájezdy a podobné akce

Psychiatrická nemocnice v Dobřanech je druhé největší psychiatrické zařízení v naší republice. Její historie sahá až do roku 1880. Naše odborová organizace byla založena o padesát let později.

Aktuality 15. 3. 2024 / 12:47

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.