Odboráři jednali se Sobotkou, Babišem a Hermanem o zrušení nejnižší platové tabulky

V podvečerních hodinách v úterý 20. prosince se na jednání s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministrem kultury Danielem Hermanem a náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Robertem Baxou sešli zástupci odborových svazů veřejných služeb. Hlavním bodem jednání byl opakovaný návrh odborů zrušit nejnižší platové tabulky, a to co nejdříve.

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková opět připomněla, že od 1. ledna nastane paradoxní situace, kdy v nejnižší platové třídě, ani při využití posledního platového stupně, zaměstnanec nedosáhne na minimální mzdu.

Zástupci vlády slíbili, že v následujících dnech bude nařízení vlády předloženo do připomínkového řízení.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.