Odborový svaz a poskytovatelé sociálních služeb žádají vládu o zvýšení dotací

Se společným stanoviskem podporujícím požadavek Asociace krajů ČR na navýšení dotací pro poskytovatele sociálních služeb pro rok 2015 o 721,5 milionů Kč se v pondělí 23. března obrátily Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR na premiéra Bohuslava Sobotku, ministra financí Andreje Babiše a ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou Tominovou.

Zdůrazňují, že existují informace, podle nichž je nyní 100 – 200 sociálních služeb ohroženo uzavřením či dramatickým snižování kapacit.

Vyzývají proto vládu, aby podpořila požadavek MPSV na navýšení dotací sociálních služeb tak, aby nedošlo k meziročnímu poklesu.

Společné stanovisko viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.