Opavští odboráři slavili s nejstarší členkou odborového svazu

Je to až neuvěřitelné, ale členka ZO OSZSP ČR Psychiatrická nemocnice v Opavě paní Gertruda Křížová oslavila 8. května krásných 98 let a my jsme byli při tom. Paní Křížová je nejen nejstarší členkou naší ZO, ale také celého Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR. Navštívili jsme paní Křížovou doma, kde žije společně s manželem a dvěma dcerami, abychom jí popřáli ke krásnému životnímu výročí, a to jak za naši ZO, tak jsme předali gratulaci i za celé vedení odborového svazu.

Během naší návštěvy zavzpomínala paní Křížová na roky strávené v Psychiatrické léčebně, kde pracovala na inventárním oddělení, na spolupracovníky i na podmínky, ve kterých pracovala. Jen pro upřesnění, do důchodu odcházela paní Křížová v roce 1973 a celou dobu, co je v důchodu, myslí i na to, že je členkou odborové organizace. Již sice moc nechodí ven, ale členské příspěvky vždy posílá zaplatit dceru. Přesto se paní Křížová těší relativně dobrému zdraví a my jí přejeme, aby jí zdraví vydrželo i nadále a aby ještě dlouho žila v takové pohodě, v jaké jsme ji v květnu zastihli.

Foto autor

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:37

Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace FN Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení.

Aktuality 15. 3. 2024 / 13:01

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.

Aktuality 15. 3. 2024 / 11:59

Krajská zdravotní komunikuje se zaměstnanci i v době krize

Koncem února všechny zaměstnance Krajské zdravotní, a. s., zaskočila informace o zásahu policie. Policie šetří kauzu údajné manipulace s veřejnými zakázkami.