OS je proti předloženému návrhu zákona o univerzitních nemocnicích

S námitkami Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR proti předloženému návrhu zákona o univerzitních nemocnicích a s důsledky, které by zákon mohl přinést, byli novináři seznámeni na tiskové konferenci v úterý 2. května. Byli seznámeni také s tím, jak závažný je současný nedostatek personálu v nemocnicích a jak vypadají stále se zvětšující rozdíly mezi platem a mzdou, které jsou jednou z příčin tohoto nedostatku. Informace jim podaly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně Ivana Břeňková, Marie Preisová z FN Brno, Andrea Drexlerová ze Slezské nemocnice v Opavě a Miluše Váňová z českolipské nemocnice.

Záznam tiskové konference najdete na webu ČMKOS: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-tiskova-konference-k-chystanemu-zakonu-o-univerzitnich/19066

Tiskovou zprávu odborového svazu viz níže jako soubor ke stažení.

Foto Miloslav Toušek a Petr Kolev (Sondy revue)

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.