Podpořte naši petici za sjednocení odměňování

Ve čtvrtek 22. listopadu byla na jednání VIII. sjezdu odborového svazu zahájena „Petice za zavedení jednotného platového systému odměňování všech zaměstnanců ve zdravotnictví a v sociálních službách bez ohledu na právní formu zařízení“. Má vést ke splnění jednoho z hlavních požadavků odborového svazu – k odstranění nerovnosti v odměňování, která je způsobená různou právní formou zařízení. Je nenormální a nemorální, že rozdíly za stejnou práci v nemocnicích akciových společnostech a nemocnicích příspěvkových organizacích jsou až deset tisíc korun, když všechny tyto nemocnice poskytují veřejnou službu a péče v nich je hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

Obdobná situace je také v sociálních službách.

Pomozte odstranit tuto nespravedlnost! Podepište petici (najdete ji níže jako soubor ke stažení), nabídněte ji k podpisu svým kolegům, členům rodiny, kamarádům a známým.

Děkujeme za podporu.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.