Pořádáme semináře s cílem posílit sociální dialog na všech úrovních

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR se zapojil do projektu Realizace vzdělávacích seminářů směřujících k zajištění posilování sociálního dialogu na všech jeho úrovních, jehož nositelem je Českomoravská konfederace odborových svazů a partnery jednotlivé svazy.

V rámci tohoto projektu, jehož hlavním smyslem je posílit vědomí o nezastupitelnosti sociálního dialogu, odborový svaz zorganizuje osm vzdělávacích seminářů. Nosným tématem všech seminářů jsou aktuální problémy zaměstnanosti z pohledu zaměstnavatelů a zaměstnanců.

Účastníky seminářů jsou předsedové odborových organizací a členové orgánů odborového svazu, kteří se účastní vyjednávání na všech úrovních.

Na jednotlivých seminářích s nimi lektoři diskutují na téma, jak je veden sociální dialog na úrovni podniku, kraje a státu. Na seminářích zaznějí příklady dobré i špatné praxe.

Odborový svaz na seminářích posbírá podněty z praxe na zkvalitnění spolupráce se zaměstnavateli, orgány veřejné správy a státu. Prostřednictvím výměny konkrétních zkušeností účastníci seminářů přispějí ke zkvalitnění sociálního dialogu a tím druhotně také ke zlepšení pracovních a mzdových podmínek zaměstnanců.

Aktuality 24. 7. 2024 / 20:40

Arogance vlády vyvolala stávkovou pohotovost odborářů z veřejných služeb a správy

Arogantní přístup vlády k jednáním o platech působil, že od 24. července do stávkové pohotovosti vstoupily odborové svazy zastupující zaměstnance veřejných služeb a veřejné správy sdružené v ČMKOS.

Aktuality 18. 7. 2024 / 14:42

OS odmítl návrh na zvýšení tarifů nelékařů, požaduje přepracování

Odborový svaz na dalším jednání o sjednocení platů ve zdravotnictví ostře odmítl jako zcela neadekvátní ministerský návrh na úpravu platů nelékařských zdravotnických pracovníků.

Aktuality 16. 7. 2024 / 16:24

Jak udržet v oboru zdravotní sestry a jak přilákat nové?

Pod záštitou poslankyň Ivany Mádlové a Věry Adámkové (obě za ANO) se 1. července se v Poslanecké sněmovně uskutečnil diskusní kulatý stůl o budoucnosti sesterské profese v České republice.