Předsedkyně napsala poslancům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně odborového svazu Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujících výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka vůči zaměstnancům hygienické služby. Upozorňuje, že písemný materiál odborového svazu týkající se práce hygienické služby zpracovaný pro ministra zdravotnictví byl nepřímo zneužit v neprospěch pracovníků krajských hygienických stanic. Ve skutečnosti naopak tento materiál obsahoval podporu orgánů hygieny výživy.

Odborový svaz nesouhlasil a nikdy nebude souhlasit s převedením kompetencí orgánů ochrany veřejného zdraví mimo resort zdravotnictví, odborový svaz nikdy neustoupí ze svých požadavků na ochranu veřejného zdraví a ochranu svých členů.

Předsedkyně Žitníková vyzývá poslankyně a poslance, aby vyvolali jednání na úrovni politických klubů a stran s cílem senátního pozměňovacího návrhu, který bude řešit hygienickou službu systémově a ve prospěch nás všech jako spotřebitelů a občanů.

Dopis předsedkyně Žitníkové najdete ZDE nebo níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 15. 7. 2024 / 19:23

Tzv. dobrovolné kompetence zdravotnických záchranářů v ČR

Časy se mění a roste poptávka po vyšších kompetencích zdravotnických záchranářů. Ovšem změny musí nejprve nastat v legislativě a teprve potom se mohou zavádět v praxi a ne opačně.

Aktuality 14. 7. 2024 / 21:04

iWorCon pro zlepšení podmínek zaměstnanců v sociálních službách

EPSU, výbor sektorového sociálního dialogu pro sociální služby (EPSU HSS) a Federace evropských sociálních partnerů (FESE) se zasadily o projekt pro zaměstnance v sociálních službách pod názvem iWorCon.

Aktuality 12. 7. 2024 / 14:43

Změny u DPP a DPČ od 1. 7. 2024

Oblast dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, tj. dohody o provedení práce (DPP) a dohody o pracovní činnosti (DPČ), zasáhla od konce roku 2023 řada zásadních změn.