Prosíme o zaslání kolektivních smluv

Jako každý rok probíhá i v roce 2015 sběr dat z kolektivního vyjednávání a kolektivních smluv. Získaná data a informace umožňují vyhodnotit vývoj zaměstnanecko-zaměstnavatelských vztahů, například kolik zaměstnanců ve zdravotnictví a sociálních službách je kryto kolektivními smlouvami, co se v těchto resortech daří vyjednat, zda dochází k nárůstu platů nebo mezd, škrtání výdajů na péči o zaměstnance, jaké jsou druhy benefitů apod.

Pokud se vám nepodařilo kolektivní smlouvu uzavřít, prosíme i letos o sdělení důvodu proč.

Své uzavřené kolektivní smlouvy na rok 2015 včetně všech příloh, případně také informace o průběhu kolektivního vyjednávání u vašeho zaměstnavatele, zasílejte, prosím, elektronicky na e-mailovou adresu stepankova.ivana@cmkos.cz nebo poštou k rukám Mgr. Ivany Štěpánkové na adresu odborového svazu.

Děkujeme.

Mgr. Ivana Štěpánková

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.