Proti rušení nemocnic bojují odbory i zaměstnavatelé

Na připravované rušení nemocnic a další kroky, které povedou ke kritické situaci ve zdravotnictví a k nevídanému zhoršení dostupnosti zdravotní péče, upozorňuje Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dlouhodobě a všemi dostupnými prostředky. Spolu s partnery, jimž také záleží na budoucím osudu zdravotní péče a zdravotnictví, se snaží zabránit destrukci současné sítě nemocnic.

Opakovaně na chaotické a nedemokratické postupy upozorňují i zaměstnavatelé, také oni varují před důsledky, které na občany dopadnou.

Nyní se Rada Asociace českých a moravských nemocnic, dopisem obrátila na poslankyně a poslance, aby posoudili nezbytnost a účelnost rušení a redukce nemocnic a to, zda zvolený postup bez jakékoli odpovědnosti odpovídá požadavkům demokratického právního státu.

Poslanci obdrželi také argumentační materiál AČMN Nejčastěji uváděné nepravdy, kterými se odůvodňuje potřeba redukce nemocniční sítě v ČR.

O podporu AČMN požádala rovněž hejtmany, Asociaci krajů ČR, ombudsmana, orgány měst ve všech krajích, Radu seniorů, pacientské organizace, odborové a další organizace ve zdravotnictví i sociální sféře.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.