Sociálním dialogem k rovnému odměňování žen a mužů – praktická příručka

Praktickou příručkou pro všechny, kteří kolektivně vyjednávají na podnikové úrovni, je právě vydaná publikace Sociálním dialogem k rovnému odměňování žen a mužů – poziční zpráva sociálních partnerů.

Obsahuje informace o rozdílech v odměňování mezi ženami a muži, o rozdílech mezi organizacemi, kde je uzavřena kolektivní smlouva, a organizacemi, kde kolektivní smlouva uzavřena není, doporučení pro kolektivní vyjednávání, zajímavé zahraniční zkušenosti a další informace. Její cennou a praktickou součástí jsou konkrétní modelová ustanovení do podnikových kolektivních smluv.

Publikace byla vydána v rámci projektu 22 % K ROVNOSTI realizovaného Ministerstvem práce a sociálních věcí ve spolupráci s Českomoravskou konfederací odborových svazů, Svazem průmyslu a dopravy ČR, Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Unií zaměstnavatelských svazů ČR.

Jde o projekt „Rovnost žen a mužů na trhu práce se zaměřením na (ne)rovné odměňování žen a mužů“ (reg. č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_00 9/0003702) financovaný z Evropského strukturálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Publikaci najdete níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:55

EPSU podpořila demonstraci, poté apelovala na premiéra Fialu

Výkonný výbor EPSU na svém on-line jednání 16. května projednával kongres EPSU, volby do Evropského parlamentu a také podporu připravované demonstraci v Praze.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 14. 6. 2024 / 12:10

ČMKOS vyráží do regionů

Zástupci ČMKOS a odboroví právníci i letos vyrazí do regionů, aby na setkáních s občany informovali o významu odborů a výhodách členství.