Výkonná rada v prosinci

V pondělí 8. prosince se na společném jednání sešli členové minulé a nové výkonné rady a minulé a nové dozorčí rady. Předali si informace a zkušenosti ze svého působení v orgánech svazu, diskutovali o stavu členské základny a ekonomice svazu.

Na jednání bylo předáno čestné uznání kolegyním, které skončily svoji práci v nejvyšších odborových funkcích – člence minulé výkonné rady Janě Hnykové, člence minulé výkonné rady Janě Sedláčkové a člence minulé dozorčí rady Dagmar Valové.

V úterý 9. prosince jednaly výkonná rada a dozorčí rada samostatně.

Výkonná rada se shodla, že bude jednat vždy druhé úterý v měsíci. Pokud bude třeba, sejde se na jednání i v pondělí odpoledne od 16.30 hodin.

Členové výkonné rady obdrželi návrh rozpočtu OS na rok 2015 a směrnice o hospodaření OS a seznámili se činností ekonomické komise. Rozhodli, že členy ekonomické komise za výkonnou radu budou Monika Kudrová, Tomáš Havlásek a Vít Přibylík.

Členové výkonné rady se seznámili s činností společnosti Bona Serva a se složením jejích orgánů. Výkonná rada rozhodla, že členem dozorčí rady společnosti Bona Serva se stane členka Monika Kudrová, Tomáš Havlásek bude ve své práci člena dozorčí rady společnosti Bona Serva pokračovat. Do funkce jednatele společnosti Bona Serva místo bývalého místopředsedy OS Ladislava Kucharského výkonná rada jmenovala nového místopředsedu OS Lubomíra Francla.

Jednání výkonné rady se neúčastnil nikdo z dozorčí rady, protože souběžně také zasedala. Dagmar Žitníková sdělila, že předsedkyní dozorčí rady byla zvolena Soňa Vytisková.

Dagmar Žitníková zrekapitulovala, jak probíhala jednání o platech a mzdách, úhradové vyhlášce a dotacích pro sociální služby.

Slíbené zvýšení platů pro zaměstnance ve zdravotnictví a zdravotnické pracovníky v sociálních službách  od 1. ledna vláda schválila.

Ivana Břeňková promítla a okomentovala všech 9 stupnic platových tarifů, které nyní existují.

Dagmar Žitníková informovala o velmi vyostřené situaci v pražské ZZS, kde proti sobě stojí současná odborová organizace a její bývalé vedení.

V informacích z krajů zaznělo, že někteří zaměstnavatelé tvrdí, že s odbory nemusejí uzavírat kolektivní smlouvu.

Ivana Břeňková informovala, že 9. prosinec je Mezinárodním  dnem  proti korupci a seznámila s vyjádřením generální tajemnice Světových odborů veřejných služeb (PSI) Rosy Pavanelli.

Aktuality 20. 9. 2024 / 19:51

Výkonná rada v září

Před jednáním výkonné rady OS v úterý 10. září se její členové zúčastnili tiskové konference, na níž se hodnotilo plnění dohody z loňského prosince. Byla na ní rovněž zahájena kampaň Slibem neuzdravíš.

Aktuality 22. 7. 2024 / 14:11

Výkonná rada v červnu

Společné jednání výkonné a dozorčí rady odborového svazu se v pondělí 17. června zabývalo především hospodařením odborového svazu.

Aktuality 13. 6. 2024 / 13:07

Výkonná rada OS se v Bratislavě sešla se slovenskými kolegy

Po dvou letech se uskutečnilo ve dnech 23. až 25. května v Bratislavě společné jednání výkonné rady OSZSP ČR a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.