Zdravotnictví i pacienti jsou v ohrožení, znělo na tiskové konferenci

Českému zdravotnictví hrozí likvidace stávající sítě nemocnic a pacientům omezení poskytované péče, varovali ve čtvrtek 28. června 2012 v Praze na společné mimořádné tiskové konferenci představitelé Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Svazu pacientů ČR a Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů.

Varovali před katastrofálními dopady Memoranda, které uzavřeli v předcházejícím týdnu dva náměstci ministra zdravotnictví se zdravotními pojišťovnami. Situaci ve zdravotnictví odboráři i zástupci občanských iniciativ považují za nejkritičtější od roku 2012.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Svaz pacientů ČR a Lékařský odborový klub-Svaz českých lékařů proto vyzývají k okamžitému jednání premiéra Petra Nečase.

Záznam tiskové konference lze vidět na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3442-3/video-situace-ve-zdravotnictvi-je-nejkritictejsi-od-roku-1989

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.