Žitníková a Engel jednali s Babišem a Vojtěchem o zdravotnictví

V pondělí 8. ledna se premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem sešli s předsedkyní OS Dagmar Žitníkovou a předsedou LOK-SČL Martinem Engelem. Tématem jednání byly připomínky odborů k předloženému návrhu programového prohlášení vlády. Byly předány písemně a na jednání se dohodly některé úpravy.

Premiér Andrej Babiš deklaroval, že hnutí ANO nechystá žádné převratné změny v oblasti zdravotních pojišťoven a jejich fungování. Není v plánu jejich transformace na akciové společnosti.

Zaměstnancům chce vláda věnovat zvýšenou pozornost, pasáže o nárůstu platů a mezd byly upravené.

Na Ministerstvu zdravotnictví vznikne pracovní skupina, která bude řešit nedostatek personálu a hledat prvky, které přispějí k stabilizaci zaměstnanců.

Platy zaměstnanců v sociálních službách jsou nízké, premiér Babiš si toho je vědom, hnutí ANO je plánuje zvyšovat.

V otázce návrhu odborů na sjednocení odměňování není shoda a to ani přesto, že předsedové odborů znovu informovali o problémech s nárůstem mezd a plněním vládního závazku.

Po jednání s premiérem následovala tisková konference, které se zúčastnili ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, předsedkyně OS Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.