Žitníková, Břeňková a další představitelé odborů jednali na MPSV o odměňování

Jednání zástupců Ministerstva práce a sociálních věcí, předsedů odborových svazů veřejných služeb a veřejné správy a předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly se uskutečnilo v pondělí 7. července. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR na akci zastupovaly předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

OS souhlasí s tím, aby se srovnalo odměňování úředníků v souvislosti se služebním zákonem, aby se přiznaly zvýšené platové tarify úředníkům, ale současně požaduje, aby se zvýšily platové tarify zaměstnancům veřejných služeb.

Pro zaměstnance v sociálních službách požaduje OS převedení zaměstnanců poskytujících sociální služby do tzv. zdravotnické tabulky a navýšení tzv. základní tabulky o 5 %.

Žitníková a Břeňková zdůraznily, že jsou nutné propočty, aby všechny platové úpravy byly řádně finančně zajištěné ze státního rozpočtu a dalších veřejných zdrojů.

Aktuality 11. 6. 2024 / 13:46

Odboráři jednali s ministrem Jurečkou o zvýšení platových tarifů

Zástupci odborářů z veřejných služeb a veřejné správy spolu s předsedou a místopředsedou ČMKOS jednali s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o zvýšení plarových tarifů. Žádost o jednání se zástupci koalice byla opakovaně zaslána premiérovi, ale ten mlčí.

Aktuality 11. 6. 2024 / 12:55

Jak vypadá jednání o sjednocení odměňování ve zdravotnictví?

Projednávání plnění dohody z 8. prosince se zadrhlo na bodě ke sloučení odměňování zdravotníků a další vývoj nastal opět až po tiskové konferenci, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:37

Kontrola BOZP – kategorizace

Milé kolegyně a milí kolegové, hurá do dalšího bodu kontrol na stavem BOZP, a to jsou kategorizace.