Žitníková žádala poslance sociálního výboru o peníze pro sociální služby

Jednání sociálního výboru, jehož hlavním bodem bylo projednání návrhu státního rozpočtu na rok 2013 – kapitoly MPSV, se uskutečnilo 30. listopadu v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Odbory zajímala především částka na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, která je navržená ve zcela nedostatečném objemu, a to ve výši 6,155 mld.

Na jednání výboru vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková, která požádala členy výboru, aby se zasadili o zvýšení dotací pro poskytovatele sociálních služeb minimálně na 8 miliard. Částku je podle názorů odborů potřebné navýšit proto, aby nezanikaly sociální služby, a také proto, aby byl konečně naplněn příslib premiéra Petra Nečase a bývalého ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka zvýšit platy pro zaměstnance v sociálních službách od 1. 1. 2013.

Jednání se účastnil i předseda sociální komise Asociace krajů ČR Miloslav Čermák a představil zde pozměňovací návrh poslance Josefa Novotného (VV), který navrhuje zvýšit dotace na potřebných 8 miliard.

Aktuality 11. 6. 2024 / 13:46

Odboráři jednali s ministrem Jurečkou o zvýšení platových tarifů

Zástupci odborářů z veřejných služeb a veřejné správy spolu s předsedou a místopředsedou ČMKOS jednali s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o zvýšení plarových tarifů. Žádost o jednání se zástupci koalice byla opakovaně zaslána premiérovi, ale ten mlčí.

Aktuality 11. 6. 2024 / 12:55

Jak vypadá jednání o sjednocení odměňování ve zdravotnictví?

Projednávání plnění dohody z 8. prosince se zadrhlo na bodě ke sloučení odměňování zdravotníků a další vývoj nastal opět až po tiskové konferenci, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:37

Kontrola BOZP – kategorizace

Milé kolegyně a milí kolegové, hurá do dalšího bodu kontrol na stavem BOZP, a to jsou kategorizace.