AČMN napsala vládě kvůli nemocnicím, má podporu OS

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dlouhodobě varuje před chystaným drastickým rušením lůžkových oddělení i celých nemocnic. Proti rušení nemocnic se velmi hlasitě ozývají i zaměstnavatelé. Asociace českých a moravských nemocnic napsala 26. dubna dopis, který je adresován Vládě ČR. Asociace požaduje, aby se problémem rušení lůžek v nemocnicích zabývala vláda a aby ujistila občany České republiky, že nedojde k ohrožení a rušení desítek regionálních nemocnic.

Odborový svaz sdílí obavy AČMN, souhlasí s jejími argumenty a podporuje požadavek, aby se závažnou situací ohrožených nemocnic zabývala vláda.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.