Červenec 2023

27. července

* Vedení OS se sešlo se zástupci společnosti WOOD & Company, která spravuje finanční majetek OS.

24. července

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s místopředsedkyní ČMKOS Radkou Sokolovou k projednání možností dalšího on-line vzdělávání odborářů.

* Místopředsedové OS Jana Hnyková a Lubomír Francl se spolu se zástupci dalších odborových svazů setkali se zástupci strany PRO.

18. července

* Vedení OS se sešlo s předsedou LOK-SČL Martinem Engelem, aby projednali další možný postup stran novely zákoníku práce.

17. července

* Jednání stávkového výboru ČMKOS se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková. Po jednání následovala krátká tisková konference, kde předsedkyně OS okomentovala jednání/nejednání k navýšení platů a upozornila na novelu zákoníku práce obsahující další práci přesčas, kterou OS odmítá.

13. července

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s předsedou LOK-SČL Martinem Engelem obrátili dopisem na prezidenta republiky Petra Pavla se žádostí o jednání k další práci přesčas ve zdravotnictví a k aktuální situaci ve zdravotnictví.

* Na odborovém svazu se konala tisková konference k připravovanému dalšímu rozšíření přesčasové práce ve zdravotnictví. Zúčastnilo se celé vedení odborového svazu a předseda LOK-SČL Martin Engel.

12. července

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel jednali s předsedou senátního Výboru pro zdravotnictví Romanem Krausem (ODS) o pozměňovacím návrhu, který umožňuje rozšíření přesčasové práce ve zdravotnictví a který odbory zásadně odmítají.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel se zúčastnili jednání senátního Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální politiku.

* Jednala dozorčí rada OS.

11. července

* Odpoledne se konalo on-line jednání výkonné rady OS.

* Jednala dozorčí rada OS.

10. července

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s předsedou Josefem Středulou a dalšími zástupci Českomoravské konfederace odborových svazů zúčastnila prvního rozšířeného jednání ČMKOS a Asociace samostatných odborů (ASO). Setkání mělo za cíl dohodu obou centrál na koordinaci dalších postupů proti vládním opatřením, která negativně dopadají na zaměstnance.

* Na Magistrátu hl. města Prahy se konalo setkání členů základní odborové organizace Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy s poradkyní radní Alexandry Udženiji Lenkou Mottlovou a s vedoucím odboru humanitního Prahy 2 Tomášem Klineckým. Jednání se zúčastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková.

* V odpoledních a podvečerních hodinách se předsedkyně OS Dagmar Žitníková zúčastnila jako členka delegace tripartity za odbory jednání 171. plenární schůze a následně společného jednání krajských tripartit.

Aktuality 21. 4. 2024 / 21:06

Březen 2024

V pátek 22. března se s ministrem Marianem Jurečkou a jeho týmem sešly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 15. 3. 2024 / 19:32

Únor 2024

26. února: Strategické investice a prorůstová opatření, důchody a aktuální situace ve zdravotnictví a situace ve společnosti Liberty Ostrava byly hlavními tématy jednání tripartity.

Aktuality 16. 2. 2024 / 21:56

Leden 2024

29. ledna: Na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví.