Čeští a slovenští odboráři jednali o spolupráci ve společnosti AGEL

Předsedové centrál zdravotnických odborových organizací z České republiky a Slovenska a zástupci odborů ze společnosti AGEL a.s. a AGEL SK a.s. se sešli v sobotu 8. září 2012 v Bystřici nad Pernštejnem.

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Bc. Dagmar Žitníková, předseda Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb Mgr. Anton Szalay a předseda Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů MUDr. Martin Engel doporučili odborářům firmy AGEL a.s. a AGEL SK a.s., aby za jejich podpory vytvořili Evropskou radu zaměstnanců AGEL.

Evropská rada zaměstnanců je institut, který se vytváří v podnicích s mezinárodním dosahem. V praxi se vznikem Evropské rady zaměstnanců prohloubí sociální dialog se zaměstnavatelem, a tím se umožní zlepšit pracovní a sociální podmínky zaměstnanců ve firmě AGEL a.s.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.