Jednání Žitníkové a Břeňkové o penězích pro sociální služby bylo úspěšné!

Jednání předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivany Břeňkové s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, které se konalo ve středu 8. července za účasti zástupců krajů a poskytovatelů sociálních služeb, mělo pozitivní výsledek. Vláda na svém následujícím večerním jednání schválila na dofinancování sociálních služeb pro rok 2015 částku 720 mil. Kč, kterou požadovaly odbory, zaměstnavatelé a kraje.

Věříme, že se tímto zvýšeným objemem financí zlepší vaše pracovní podmínky a vyřeší se problémy zařízení, které v I. kole dotačního řízení dostaly méně peněz.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:55

EPSU podpořila demonstraci, poté apelovala na premiéra Fialu

Výkonný výbor EPSU na svém on-line jednání 16. května projednával kongres EPSU, volby do Evropského parlamentu a také podporu připravované demonstraci v Praze.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 14. 6. 2024 / 12:10

ČMKOS vyráží do regionů

Zástupci ČMKOS a odboroví právníci i letos vyrazí do regionů, aby na setkáních s občany informovali o významu odborů a výhodách členství.