Jsme ve stávkové pohotovosti! Kvůli platům

Výkonná rada odborového svazu rozhodla o rozšíření stávkové pohotovosti odborového svazu. Připomínáme, že odborový svaz je ve stávkové pohotovosti na podporu požadavků naších základních odborových organizací působících na Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje.

Důvodem rozšíření stávkové pohotovosti je neuspokojivá situace při vyjednávání o platech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Stávkovou pohotovost, mimo našeho odborového svazu, ve středu 6. září vyhlašuje i dalších deset odborových svazů, které sdružují pracovníky z veřejných služeb a správy. Jedenáctý odborový svaz, Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, vyhlásil stávkovou pohotovost již v úterý 5. září.

Naše požadavky na růst platů se nemění. I nadále požadujeme zvýšení platových tarifů pro zaměstnance veřejných služeb a správy o 10 % od 1. 11. 2017. Pro učitele požadujeme navýšení platových tarifů o 15 % a to ve stejném čase. Připomínáme, že základem pro zvýšení platových tarifů je uvolnění dostatečného objemu peněz ze státního rozpočtu a dalších veřejných rozpočtů na toto navýšení. Peníze jsou, roste ekonomika a je potřeba po letech ocenit zaměstnance.  Pro odbory jsou prioritou lidé!

Záznam tiskové konference informující o vyhlášení stávkové pohotovosti odborových svazů najdete na: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-mimoradny-brifink-cmkos/20085

Společné prohlášení odborových svazů viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.