Krajská zdravotní komunikuje se zaměstnanci i v době krize

Koncem února všechny zaměstnance Krajské zdravotní, a. s., zaskočila informace o zásahu policie. Policie šetří kauzu údajné manipulace s veřejnými zakázkami. Do vazby byl poslán dnes již bývalý generální ředitel Petr Malý. V době zveřejnění kauzy byly sice podmínky pro odměňování zaměstnanců a uzavření kolektivní smlouvy pro rok 2024 dohodnuty, ale kolektivní smlouva nebyla podepsána.

Kauza byla a je zaměstnanci negativně vnímána, proto zástupci odborových organizací vyzvali předsedu představenstva Ondřeje Štěrbu k okamžitému jednání o podpisu kolektivní smlouvy. Jednání se uskutečnilo 1. března. Na jednání k podání informací o kauze a k podpisu kolektivní smlouvy byli přizvání zástupci všech odborových organizací z jednotlivých nemocnic, představenstvo Krajské zdravotní, a. s., a zástupci vedení společnosti v čele s nově jmenovanou generální ředitelkou Taťánou Soharovou, která ujistila, že situace nemá dopad na péči o pacienty a pracovní podmínky zaměstnanců.

Za odbory se zúčastnili vedoucí právního a sociálního oddělení odborového svazu Ivana Břeňková, předseda František Smrček a místopředsedkyně Adriena Šípová z Ústí nad Labem, předsedkyně Eva Vinická z Děčína, předseda Martin Bukvář z Litoměřic, Lucie Pešková z Mostu a zástupce LOK-SČL Tomáš Hanek.

Na závěr bylo dohodnuto další jednání podle vývoje situace, nejpozději v polovině roku.

Foto autorka

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:23

Polská Wisla „hostila“ odboráře ze vsetínských sociálních služeb

Ve dnech 31. května až 2. června 2024 odborová organizace Sociální služby Vsetín uspořádala zájezd do polského města Wisla v malebné oblasti Beskyd.

Aktuality 4. 6. 2024 / 11:40

Odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň navštívili německý Legoland

V sobotu 18. května 2024 v brzkých ranních hodinách se odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň spolu s rodinnými příslušníky vydali patrovým autobusem do německého zábavního parku Legoland.

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:37

Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace FN Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení.