Ministryně Jana Maláčová napsala zaměstnancům sociálních služeb

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová napsala dopis zaměstnancům sociálních služeb, v němž oceňuje jejich práci, informuje o opatřeních, která by měla zajistit jejich ochranu před nákazou koronavirem, a o opatřeních, která by měla umožnit lépe zvládnout náročné zaměstnání a péči o děti. Připomíná, že již bylo rozhodnuto, že se od 1. ledna 2021 zaměstnancům sociálních služeb zvýší platy a mzdy o 10 %. Zdůrazňuje, že bude zaměstnancům sociálních služeb i nadále naslouchat a ministerstvo pro ně udělá vše, co bude v jeho silách.

Dopis byl rozeslán poskytovatelům sociálních služeb a snahou ministerstva je, aby se dopis dostal k co nejvíce lidem.

Ministryně Jana Maláčová si práce všech zaměstnanců v sociálních službách velmi váží a oceňuje výbornou spolupráci s odbory.

Dopis ministryně Jany Maláčové najdete níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 11. 6. 2024 / 13:46

Odboráři jednali s ministrem Jurečkou o zvýšení platových tarifů

Zástupci odborářů z veřejných služeb a veřejné správy spolu s předsedou a místopředsedou ČMKOS jednali s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o zvýšení plarových tarifů. Žádost o jednání se zástupci koalice byla opakovaně zaslána premiérovi, ale ten mlčí.

Aktuality 11. 6. 2024 / 12:55

Jak vypadá jednání o sjednocení odměňování ve zdravotnictví?

Projednávání plnění dohody z 8. prosince se zadrhlo na bodě ke sloučení odměňování zdravotníků a další vývoj nastal opět až po tiskové konferenci, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:37

Kontrola BOZP – kategorizace

Milé kolegyně a milí kolegové, hurá do dalšího bodu kontrol na stavem BOZP, a to jsou kategorizace.