Nemocnice se shodly na společném postupu. OS je podporuje

Zásadní jednání o dalším postupu nemocnic v regionech se konalo v úterý 6. listopadu v Praze.

Uskutečnilo se zde významné setkání Asociace českých a moravských nemocnic a Asociace krajských nemocnic, kterého se zúčastnili také zástupci krizového štábu, včetně celého vedení Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a několika dalších členů OS z nemocnic, představitelé krajů a měst, senátoři Jan Žaloudík (ČSSD) a Vladimír Plaček (ČSSD), prezident České lékařské komory Milan Kubek, předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes, místopředsedkyně Českomoravské konfederace odborových svazů Radka Sokolová a další.

Přítomní účastníci jednání schválili další společný postup nemocnic vyjádřený v Deklaraci o společném postupu nemocnic při uzavírání smluv se zdravotními pojišťovnami – viz níže jako příloha ke stažení.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.