O penězích na zvýšení platů v sociálních službách už je rozhodnuto!

Vytrvalé a pravdivými argumenty podložené usilování Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR o zvýšení platů v sociálních službách slaví konečně úspěch!

Vláda v pondělí 21. července rozhodla, že zvýší objem financí na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, a tím umožní, aby se zvýšily platy a mzdy zaměstnancům v sociálních službách. Za jednotlivé aktivity odborovému svazu poděkovala ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaela Marksová – dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Premiér Bohuslav Sobotka ve svém vystoupení ke zvýšení platů požadavek odborů, tentokráte celé Českomoravské konfederace odborových svazů, také zmínil – viz video po jednání vlády v pondělí 21. 7. 2014: http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/videa/video-vlada-schvalila-zvyseni-mezd-socialnich-pracovniku-121226/

Základní předpoklad pro zvýšení platů a mezd je částečně naplněn. Nyní je před odborovým svazem jednání o tom, jakým způsobem bude zvýšení provedeno. Odborový svaz trvá na zvýšení tarifních tabulek a zrušení možnosti pásmového odměňování.

Také k tomuto tématu se tento týden ve čtvrtek sejdou předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a zástupci krajů.

Odborový svaz samozřejmě nejedná jen za sociální služby.

K problémům a odměňování zaměstnanců ve zdravotnictví je na čtvrtek také naplánováno jednání, a to ve složení premiér, ministr financí, ministr zdravotnictví, zástupce krajů a předsedkyně a místopředsedkyně OS.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.