Odboráři jednali s premiérem o zvýšení platů ve veřejných službách a správě

Ve středu 26. dubna jednali zástupci odborových svazů veřejných služeb a veřejné správy a předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou o záměru odborů zvýšit platy od 1. 1. 2018. Za OS zdravotnictví a sociální péče ČR se jednání zúčastnila předsedkyně Dagmar Žitníková.

Odborové svazy veřejných služeb k jednání vydaly společné tiskové prohlášení – viz níže jako soubor ke stažení.

Předsedkyně Žitníková za OS opět uplatnila připomínku k připravované novele nařízení vlády č. 564/2006 Sb.: OS kromě zrušení prvních dvou tabulek požaduje, aby vláda od 1. 7. 2017 zařadila pracovníky v přímé péči a sociální pracovníky do tabulky, kde jsou zařazeni zdravotničtí pracovníci.

Premiér Sobotka a ministryně Marksová sdělili, že požadavek odborů do vlády předloží, ale že MPSV nemá finance na realizaci přeřazení. Odboráře vyzvali, aby oslovili vicepremiéra Andreje Babiše, aby potřebné finance našel ve státním rozpočtu.

Předsedkyně Žitníková telefonicky vicepremiéra oslovila a termín jednání byl dohodnut na 16,15 hodin téhož dne.

Foto Úřad vlády

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.