Odboráři sledovali ve Sněmovně jednání o zákoníku práce

Zástupci odborových svazů se ve čtvrtek 2. května zúčastnili schůze Poslanecké sněmovny, kde bylo na programu první čtení zákoníku práce. Do Poslanecké sněmovny se odboráři vydali proto, aby dali najevo, že jim není jedno, jaký zákoník práce bude přijat. Odboráři chtějí, aby si politici uvědomili, že jsou zaměstnanci voličů a voliči mají také svá práva, která si nenechají omezovat. Na galerii bylo plno, na některé další odboráře se ani nedostalo.

Odbory i touto formou říkají NE výpovědi bez udání důvodu, NE zrušení zaručených mezd.

Aktuality 15. 7. 2024 / 19:23

Tzv. dobrovolné kompetence zdravotnických záchranářů v ČR

Časy se mění a roste poptávka po vyšších kompetencích zdravotnických záchranářů. Ovšem změny musí nejprve nastat v legislativě a teprve potom se mohou zavádět v praxi a ne opačně.

Aktuality 14. 7. 2024 / 21:04

iWorCon pro zlepšení podmínek zaměstnanců v sociálních službách

EPSU, výbor sektorového sociálního dialogu pro sociální služby (EPSU HSS) a Federace evropských sociálních partnerů (FESE) se zasadily o projekt pro zaměstnance v sociálních službách pod názvem iWorCon.

Aktuality 12. 7. 2024 / 14:43

Změny u DPP a DPČ od 1. 7. 2024

Oblast dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, tj. dohody o provedení práce (DPP) a dohody o pracovní činnosti (DPČ), zasáhla od konce roku 2023 řada zásadních změn.