Odboráři v nemocnici v Orlové vstoupili do stávkové pohotovosti

Odboráři z nemocnice v Orlové na Karvinsku vyhlásili ve středu 6. března stávkovou pohotovost. Pokračují tak ve svém dlouhodobém boji za záchranu nemocnice. Články předsedkyně odborové organizace Denisy Stolarczykové o tomto problému najdete zde na webu v rubrice O nás – Názory.

Odboráři chtějí zabránit plánům kraje na tzv. optimalizaci zdravotní péče v regionu a na své straně mají i představitele města.

V prohlášení ke stávkové pohotovosti odboráři zdůrazňují, že stávková pohotovost nijak neovlivní zdravotní péči, kterou v nemocnici poskytují. Stávkovou pohotovostí upozorňují na nesmyslnost a absurditu případné optimalizace zdravotní péče, jak byla v loňském roce připravena náměstkem Martinem Gebauerem (ANO) a jeho týmem. Stále věří, že na jednání zastupitelstva, které se bude konat ve středu 13. března, zvítězí zdravý rozum a chod orlovské nemocnice nebude likvidován. Stávková pohotovost bude trvat do rozhodnutí zastupitelů.

„Pokud zdravý rozum ponechají krajští zastupitelé za dveřmi jednacího sálu a rozhodnou o likvidaci naší nemocnice, učiníme další kroky, které v současné době projednáváme se zaměstnanci nemocnic a s odborníky v této oblasti,“ uvádějí odboráři.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.