Odbory zásadně odmítají memorandum, které znamená rušení nemocnic!

Ministerstvo zdravotnictví porušuje svoje vyhlášení a své sliby. Dne 6. června pro Hospodářské noviny ministr zdravotnictví Leoš Heger prohlásil, že se „nic nebude lámat přes koleno a že restrukturalizace nemocnic nepřinese jejich rušení“. Dále v rozhovoru uvedl, že pojišťovny na příští rok prodlouží s nemocnicemi smlouvu pomocí dodatků a vše se bude řešit až v příštím roce.

Za dva týdny je situace úplně jiná. Ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím dvou náměstků podepsalo se zdravotními pojišťovnami nové memorandum, ve kterém už naprosto otevřeně uvádí, že restrukturalizace přinese nejen rušení lůžek a oddělení, ale zřejmě také nemocnic.

Odbory s rušením nemocnic zásadně nesouhlasí! Spolu se všemi ostatními partnery se v této věci obrátí na premiéra a na Vládu ČR.

Text memoranda a kritéria pro poskytování zdravotní péče viz níže jako přílohy ke stažení.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.