OS a ČMKOS o úniku peněz ze zdravotnictví a dopadech na zaměstnance a pacienty

Společnou tiskovou konferenci na téma zdravotnictví uspořádaly ve čtvrtek 21. února Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Českomoravská konferederace odborových svazů. Na tiskové konferenci předložila ČMKOS analýzu možných finančních úniků ve zdravotnictví (viz níže jako soubor ke stažení) a informovala o dopadech těchto úniků na zaměstnance a pacienty. Odborový svaz informoval o situaci nemocnic a dopadech úhradové vyhlášky, včetně propouštění, snižování platů a mezd  a omezování péče, což vše pocítí jak zaměstnanci, tak pacienti.

Téma tiskové konferece:

– Makroekonomický pohled ČMKOS na připravovaný „odklon“ veřejných prostředků na zdravotnictví

– Proč nemocnice chudnou a zdravotní pojišťovny bohatnou?

– Zaměstnanci ve zdravotnictví a pacienti v novém ohrožení!

Záznam tiskové konference viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3559-3/video-odklon-verejnych-prostredku-na-zdravotnictvi

Zpravodajství Sond z tiskové konference viz na: http://www.e-sondy.cz/aktualne/3224-3/odbory-vyzvaly-hegera-k-odstoupeni-skodi-zdravotnictvi

Aktuality 22. 2. 2024 / 15:25

Práva odborových organizací

Práva odborových organizací upravuje zákoník práce, a to v paragrafech 276 až 299 zákoníku práce. Jde o právo na informace, projednání, spolurozhodování, kontroly, na kolektivní vyjednávání a kontroly nad stavem BOZP.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:40

Výpověď bez udání důvodu? Pro odbory NEPŘIJATELNÉ!

Naše vláda má „výborné“ poradce. Jejich návrhy na nás denně vypadávají z médií. Leckoho překvapí a zaskočí. Ovšem pro odboráře, kteří mají paměť, se nejedná o nic nového.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:29

Petice proti vyhazovu z práce bez udání důvodu

Vláda dostala doporučení od svých „odborníků“, jak zpružnit český trh práce. Neoliberální ekonomové ohánějící se demokracií nás chtějí vrátit víc než o sto let zpátky. Doporučují uzákonit výpověď bez udání důvodů.