OS a ČMKOS o úniku peněz ze zdravotnictví a dopadech na zaměstnance a pacienty

Společnou tiskovou konferenci na téma zdravotnictví uspořádaly ve čtvrtek 21. února Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Českomoravská konferederace odborových svazů. Na tiskové konferenci předložila ČMKOS analýzu možných finančních úniků ve zdravotnictví (viz níže jako soubor ke stažení) a informovala o dopadech těchto úniků na zaměstnance a pacienty. Odborový svaz informoval o situaci nemocnic a dopadech úhradové vyhlášky, včetně propouštění, snižování platů a mezd  a omezování péče, což vše pocítí jak zaměstnanci, tak pacienti.

Téma tiskové konferece:

– Makroekonomický pohled ČMKOS na připravovaný „odklon“ veřejných prostředků na zdravotnictví

– Proč nemocnice chudnou a zdravotní pojišťovny bohatnou?

– Zaměstnanci ve zdravotnictví a pacienti v novém ohrožení!

Záznam tiskové konference viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3559-3/video-odklon-verejnych-prostredku-na-zdravotnictvi

Zpravodajství Sond z tiskové konference viz na: http://www.e-sondy.cz/aktualne/3224-3/odbory-vyzvaly-hegera-k-odstoupeni-skodi-zdravotnictvi

Aktuality 11. 6. 2024 / 13:46

Odboráři jednali s ministrem Jurečkou o zvýšení platových tarifů

Zástupci odborářů z veřejných služeb a veřejné správy spolu s předsedou a místopředsedou ČMKOS jednali s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o zvýšení plarových tarifů. Žádost o jednání se zástupci koalice byla opakovaně zaslána premiérovi, ale ten mlčí.

Aktuality 11. 6. 2024 / 12:55

Jak vypadá jednání o sjednocení odměňování ve zdravotnictví?

Projednávání plnění dohody z 8. prosince se zadrhlo na bodě ke sloučení odměňování zdravotníků a další vývoj nastal opět až po tiskové konferenci, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:37

Kontrola BOZP – kategorizace

Milé kolegyně a milí kolegové, hurá do dalšího bodu kontrol na stavem BOZP, a to jsou kategorizace.